Robin Thicke – Blurred Lines

Idag tänkte jag prata lite om Robin Thickes låt Blurred Lines. Jag är helt säker på att de flest har hört denna låt eftersom den har spelats på radion hela sommaren. Men ni kanske inte har sett musikvideon. I musikvideon så finns det i alla fall några män i kostymer som sjunger och har kul. I musikvideon så finns det även en hela massa halvnakna tjejer som dansar runt lite så där sensuellt. Det blir väldigt sexistiskt och för det mesta obekvämt att titta på. Men nu kanske det finns människor där ute som inte alls tycker att det är något fel med denna musikvideo och som tycker att alla överreagerar och har sig.

Ta er tiden att titta på dessa videos som finns här nedanför och så får ni se själva hur jävla sexistiskt denna musikvideo är!

1. YouTube Preview Image

2. YouTube Preview Image

Dessa två videos är exakt likadana förutom att i den ena så har männen och kvinnorna bytt roller, eller vad man nu ska säga. Både videoklippen är lika sexistiska och obekväma att titta på. Jag tycker att det är bra att Mod Carousel (namnet på youtube kanalen som lagt ut det andra videoklippet) faktiskt tog sig tiden att göra den här videon där kvinnorna är i kostym och männen halvnakna. Jag tycker fortfarande att både klippen är lika sexistiska men det jag menar är att jag tycker att det är bra att dom visade världen hur Robin Thickes musikvideo faktiskt ser ut från ett annat perspektiv. Jag hoppas att ni förstår vad jag menar!

Det känns som att jag bara pratar om samma sak och inte kommer någon vart… Men om jag nu ska sammanfatta det hela. Det ser inte bra ut när män, som är fullt påklädda, dansar runt med tjejer (kvinnor) som är klädda i underkläder och shorts gjort i genomskinlig plast. Sexistiskt!!

Jag är ledsen om jag förolämpade någon, jag kände bara att jag måste få fram min åsikt om denna video!

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *